У Приютівській громаді дітям безкоштовно лікуватимуть зуби

, КП

11864Це стане можливим завдяки міжмуніципальній співпраці у сфері охорони здоров’я Приютівської громади з Олександрійською. Дітей обслуговуватимуть у міській стоматологічній поліклініці, а селищна рада виділятиме кошти за надані дітям послуги.

– До 18 років у громаді близько двох тисяч дітей. Нам лікарня обрахувала, що на мінімальний набір послуг для однієї дитини потрібно близько 120 гривень. Це огляд, видалення зуба, лікування. Та варто зазначити, що кошти ми зможемо перераховувати лише за лікування з використанням маловитратних технологій. Якщо лікар запропонує більш дороговартісний матеріал і батьки погодяться, тоді за це вони платитимуть кошти. Але обмежень не буде – чи це один огляд, чи два і більше, – пояснює «КП» заступниця Приютівського селищного голови Тетяна Панета.

Нині у громаді напрацьовують схему розрахунку з медичним закладом.

– Скоріш за все, ми двічі на рік спрямовуватимемо субвенцію поліклініці, натомість нам надаватимуть звіти використаних коштів. Попередньо з розрахунків орієнтуємося на 20-30 тисяч у рік, але після перших місяців програми буде більш зрозуміліша ситуація і, можливо, треба буде корегувати. Думаю, це питання вже розглянемо на сесії у лютому, – уточнила Тетяна Панета.

фото: Моя Олександрія

 

e-max.it: your social media marketing partner