Громади Кіровоградщини можуть позбавити бюджетів розвитку

,

11645Уряд разом із проектом держбюджету на 2022 рік подав зміни до Бюджетного кодексу, які призведуть до скорочення джерел доходів для громад, вважають в аналітичному центрі Асоціації міст України.

Законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу передбачає перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд. Таким чином доходи розвитку спрямовуватимуть на поточні витрати – фонд заробітної плати, утримання закладів тощо. Прийняття такого рішення фактично ліквідує місцеві бюджети розвитку на 2023 рік.

Також проект закону дозволяє забирати у місцевих бюджетів невикористані залишки освітньої державної субвенції, чим позбавляє місцеву владу можливості накопичувати ці гроші і в майбутньому використовувати їх.

Водночас запропонований Урядом законопроект значно розширює контрольні функції Міністерства фінансів і державних адміністрацій. Їхні чиновники зможуть через суд зупиняти рішення місцевих рад про бюджет.

Законопроектом пропонується направляти до держбюджету 70% доходів від викупу комунальної землі.

Крім іншого, проект закону скорочує джерела доходів для місцевих громад, вилучаючи зі структури доходів оплату зборів за видачу ліцензій на проведення лотерей.
e-max.it: your social media marketing partner