Добрі люди допомогли стати на ноги гірнику Смолінської шахти

,

11547На початку вересня «КП» писала, що житель Смоліного Новоукраїнського району Олександр Предкевич потребує заміни тазостегнового суглоба. Чоловікові 37 років, із яких 18 він працює гірником на Смолінській шахті «СхідГЗК». Потрібної суми на протез Олександр не мав, тож газета звернулася до небайдужих людей із проханням про допомогу. На щастя, такі знайшлися і вже наприкінці вересня чоловіка про­оперували у Харкові. Нині він уже вдома і щиро дякує усім за допомогу.

– Я навіть не сподівався, що стільки людей відгукнеться на мою біду! Допомог­ли мої колеги, працівники шахти, відгукнулося і чимало читачів «Кіровоградської правди». Загалом зібрали 30 тисяч гривень. Цих грошей вистачило на операцію і реа­білітацію, але треба було ще придбати протез, вартість якого становила понад 90 тисяч. До допомоги долучився виконуючий обов’язки генерального директора підприємства Антон Бендик, який знайшов мецената, котрий оплатив вартість протеза, – розповідає Олександр Предкевич.

Чоловік каже, допомога надійшла вчасно і він потрапив у руки професійних медиків Харківської міської лікарні.

– Щиро вдячний лікарю-хірургу Андрію Кальченку, завідуючій відділенням травматології Тамарі Гурбановій, усім медичним працівникам. Такого уважного і чуйного ставлення я ніколи не зустрічав, лікар просто не відходив від мене. Операція пройшла успішно і вже на другий день я зміг стати на ноги, – розповідає чоловік.

Три тижні гірник проходив післяопераційне лікування в Харкові, нині він уже вдома на реабілітації, утім харківські медики тримають зв’язок із пацієнтом, контролюють стан його здоров’я. Олександр Предкевич зараз пересувається на милицях і сподівається, що вже невдовзі зможе повноцінно рухатися і повернути до звичного способу життя.

– Я щиро вдячний кожному, хто підтримав мене матеріально і морально! Побажати усім добрим людям хочу щастя і міцного здоров’я. Хай їм усім у тисячократному розмірі повернеться їхнє добро, – насамкінець сказав Олександр Предкевич.

 

текст: Любов Попович

e-max.it: your social media marketing partner