Щомісячну стипендію міського голови платитимуть кращим юним науковцям

,

11061Щомісячну стипендію міського голови призначили юним науковцям Малої Академії Наук з Олександрії, повідомила заступниця Олександрійського міського голови Ірина Чемерис.

Відповідне положення затвердили члени виконкому міськради. Стосується воно учнів шкіл, які стали переможцями конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Стипендію платитимуть із вересня по травень за підсумками попереднього навчального року. Розмір залежатиме від кількості призових місць і номінацій. 300 гривень – за зайняте призове місце в одній номінації, 500 гривень – за зайняті призові місця у двох і більше номінаціях. Уже у наступному навчальному році щомісячну грошову винагороду міського голови отримають вісім стипендіатів.

– Мені дуже приємно повідомити, що це вперше в Олександрійській міській раді приймається таке рішення. Це і заохочення, і стимул наших юних науковців, школярів, щоб вони займалися такою діяльністю. Діти дуже задоволені. Коли ми оголосили, що плануємо запровадити таку стипендію, вони зустріли цю новину оплесками. Звичайно, може, сума й невелика, але це гарний стимул, щоб дитина зрозуміла, що її праця оцінена, – зазначила Ірина Чемерис.

текст: Любов Попович

e-max.it: your social media marketing partner