ЦВК відмовила в реєстрації Грушевському

,

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатові у народні депутати Віталію Грушевському, бо його документи не відповідали виборчому законодавству, повідомили в ЦВК.

– Так, на порушення вимог пункту 1 частини 2 статті 55 Закону заява Грушевського Віталія Анатолійовича про самовисування не містить зобов’язання у разі обрання депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України. Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата у народні депутати України у разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону, – зазначили у комісії.

Водночас у ЦВК додали, що, крім уже вказаних порушень, кандидат перелімітив обсяг своєї передвиборчої програми, що має розміщуватися на інформаційному плакаті.

– Осяг тексту повинен становити до трьох тисяч дев’ятиста друкованих знаків. Натомість обсяг поданої Грушевським Віталієм Анатолійовичем передвиборної програми становить сім тисяч чотириста тридцять шість друкованих знаків, – зауважили у ЦВК і прийняли рішення відмовити Грушевському в реєстрації, повернувши при цьому внесену заставу.

Як уже повідомляла «КП», Грушевський мав намір балотуватися у виборчому окрузі №101 – Гайворонський, Голованівський, Маловисківський, Новоархангельський. Новомиргородський та Ульяновський райони.
e-max.it: your social media marketing partner