ФК «Олександрія» робить масштабну реконструкцію парку імені Шевченка

,

10587В Олександрії парк імені Шевченка (колишній «Шахтар») тривалий час був у занедбаному стані – зламані лавочки, аварійні дерева, порослі бур’яном алеї. Нині футбольний клуб «Олександрія», який очолює Сергій Кузьменко, кардинально перевтілює парк.

Площа парку – близько 20 гектарів. Реконструкцію поділили на два етапи. Вартість першого – 7-10 мільйонів гривень. У рамках першого етапу приводять до ладу алею. Демонтували аварійні дерева, старі стовпи для освітлення, лавочки. Провели нову комунікацію і освітлення. Будівельники укладають центральну алею плиткою з 3D-ефектом. Далі планують встановити лавочки і озеленення з автоматичним поливом – клумби і газони. Парк має вихід до річки, тому облаштують і пляж. Є також ідея облаштувати контактний фонтан при вході до центральної алеї.

Другий етап реконструкції планують завершити наступного року.

– Я переконаний в тому, що наше місто вже дуже гарне, але воно має всі перспективи зробити наступний крок! Крок у майбутнє. Зрозуміло, в кожному місті мають бути магазини, аптеки, школи, тобто, базові заклади. Проте в міста повинна бути і душа. Особлива, унікальна атмосфера, історія, культура. Хочеться, щоб ми пишалися нашим містом. Наприклад, футбольний клуб – це майданчик чи навіть інструмент для того, щоб Олександрія була ідентифікована в Україні та світі. Мені приємно, що через футбол ми змогли сформувати певний імідж Олександрії, імідж успішного міста. І мені хочеться, щоб ми продовжували це робити на більш високому рівні. Представляти Україну та Олександрію на європейських змаганнях дуже приємно та почесно. Разом з тим, ми були в багатьох європейських містах і бачили, як вони розвиваються. Упевнений, Олександрія має всі можливості, щоб бути саме таким європейським містом. Містом майбутнього. Парк Шевченка – один із найбільших наших парків, має красиве географічне розташування, між двох річок. Мені здається, що це буде кльове місце, яке допоможе зрозуміти, якою може бути Олександрія, – зазначив президент футбольного клубу Сергій Кузьменко.

 

1058810586

фото: Ігор Демчук

e-max.it: your social media marketing partner