У Компаніївському районі хлопці відродили футбольну команду

,

1336У селі Софіївка Компаніївського району активна молодь відродила футбольну команду «Юність», яка завжди була учасником районних змагань і навіть ставала чемпіоном. З того часу, як команда перестала існувати, минуло кілька років, за які підросло нове покоління, котре жадає бути спортивним. Хлопці вірять у свої сили і впевнені, що обов’язково перемагатимуть.

– Після останнього нашого чемпіонства – це було у 2007 році – сталося так, що команда перестала існувати, адже усі тогочасні гравці через роботу більше не могли приділяти час футболу. На щастя, за останні роки підросло нове покоління чудових гравців, то чому б і не відродити команду? Попри всі перешкоди – здебільшого фінансові – ми з хлопцями намагаємося розвиватися, хоча і починаємо з нуля, – розповідає «КП» граючий тренер команди Володимир Покотиленко.

Футбол для Софіївки дійсно відіграє важливу роль, адже на кожну гру хлопців збирається неабияка кількість мешканців села: батьки, дідусі і бабусі, брати і сестри, дівчата та дружини тих, хто захищає честь софіївської команди на футбольному полі.

Селяни запевняють, під час ігор атмосфера на глядацьких місцях нічим не відрізняється від стадіонів, де грають професіональні футбольні клуби. Вболівальники щосили підтримують футболістів, радіють кожному здобутку  команди і переймаються невдачами.

– До районного турніру ми організовували прості товариські матчі, тренувалися. А зараз беремо участь у чемпіонаті. Зрозуміло, що поки нам не вдається гідно протистояти іншим учасникам першості, але я вірю у свою команду, з часом вона обов’язково повернеться на переможний шлях, – упевнений тренер Володимир Покотиленко.

У районній першості «Юність» поки не перемагає, але той факт, що молоді хлопці команди обрали спорт, займаються ним, намагаються розвиватися, вже є великим кроком вперед як для самих гравців, так і для всього села загалом. Адже на кожній грі крім дорослих вболівальників, за футболістами «Юності» уважно спостерігають малі хлопчики, які, беручи приклад зі своїх старших товаришів, вже вирішили, де і яким видом спорту займатимуться.
e-max.it: your social media marketing partner