ФК «Олександрія» передав соціально-продуктові набори у Долинський і Петрівський райони

, КП

10347Продуктову допомогу тим, хто через карантин опинився у скруті, передали в рамках благодійного проєкту «Турбота». Його ініціював президент футбольного клубу «Олександрія» у Сергій Кузьменко за фінансової підтримки холдингу «Агровіста».

– Держава, на жаль, не в змозі надати повну і всебічну підтримку тим жителям, які цього потребують. Тому люди з Петрівського району, які, можливо, з якихось причин не отримали соціальну допомогу, звернулися на гарячу лінію проєкту за допомогою. Сьогодні ми передамо першу партію соціально-продуктових наборів, – каже партнер проєкту «Турбота» Сергій Завалій.


Благодійна акція стартувала трохи менше місяця тому. Вона згуртувала чимало олександрійців. Пакувати набори допомагають уболівальники футбольного клубу, а також волонтери – як дорослі, так і підлітки. До продуктових наборів кладуть борошно, цукор, соняшникову олію, макарони і ковбасу.


– Просто люблю робити людям добро, це приємно. Потрібно хоч трошечки робити цей світ добрішим, тому що, я вважаю, що і так дуже багато зла. Треба починати з себе, тому вирішила допомогти пакувати пакети, – каже волонтер Аліна Тараненко.


Благодійну акцію «Турбота» підтримують тренери і гравці футбольного клубу.


– Якби команда знаходилася в Олександрії, а не роз’їхалася по містах, хлопці б теж долучилися. Дуже приємно бачити, що волонтери і наші вболівальники, які підтримують нас під час матчів, прийшли і тепер, щоб допомагати збирати набори, – каже головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран.


– Велика вдячність президенту нашого клубу Сергію Кузьменку, що він створив проєкт «Турбота» і допомагає малозабезпеченим громадянам. Окрім цього, підтримує медиків – закуповує апарати штучної вентиляції легень, маски, респіратори, захисні костюми, – додає гравець футбольної команди Максим Задирака.


Благодійну акцію Сергій Кузьменко ініціював для жителів Олександрії та Олександрійського району. Втім за допомогою звернулися й жителі з інших територій Кіровоградщини.


– Гаряча лінія «Турбота» працює з 21 квітня. За цей час до нас зателефонували 11 тисяч людей. Здебільшого це жителі Олександрії, Олександрійського району. Але до нас також звернулися наші партнери з інших районів. Ми знайшли таку можливість допомогти їм і виконали це прохання. Хочу зазначити, що більше п’яти з половиною тисяч людей вже отримали допомогу, – каже президент ФК «Олександрія» Сергій Кузьменко.


Аби всі, хто звернувся на гарячу лінію, отримали соціально-продуктові набори, у Будинку Футболу кілька десятків волонтерів пакують допомогу від самого ранку до пізнього вечора.


– Безумовно, всі, хто зверталися на гарячу лінію, таку допомогу отримають. Для того, щоб це стало можливим, багато людей ефективно працювали протягом трьох тижнів без вихідних і так само надалі працюватимуть. Дякую їм за це, – сказав Сергій Кузьменко.

10346103481034910350


Гаряча лінія проєкту «Турбота»: 0 800 751 911 (з 8:00 до 20:00).

e-max.it: your social media marketing partner