У Кропивницькому підготували до зими 16 пунктів обігріву

,

10007У закладах охорони здоров’я, соцзахисту населення та на житлово-експлуатаційних дільницях у Кропивницькому організували роботу 16 пунктів обігріву. Їх забезпечили необхідними медикаментами, продуктами харчування та чаєм, повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко.

У пунктах обігріву є спеціально відведені місця, де людина може зігрітися, у деяких можна прийняти душ. Клієнтам за необхідності навіть нададуть свіжий одяг.

В управлінні кажуть, за потреби планують додатково розгорнути мобільні намети.

– У разі погіршення погодних умов у напрямках Малої Виски та Знам’янки-Олександрії буде розгорнуто за аналогом минулого року два мобільні пункти обігріву, – сказав Коваленко і зауважив, що з досвіду минулих років, ними здебільшого користуються літні люди, водії, люди, які потрапили у складні життєві обставини.

Місця масового перебування безхатченків щодня обходить соціальний патруль. Людям пропонують влаштуватися до центру для бездомних осіб. Там можна безкоштовно жити і харчуватися до 90 днів. Наразі у соццентрі перебувають 28 осіб. При пунктах «Облавтодору» також облаштували кімнати, де можуть зігрітися водії. Там можна безкоштовно перепочити та перечекати негоду.

 

Текст і фото: Лілія Кочерга

e-max.it: your social media marketing partner