«Світловодськпобут» подаватиме апеляцію через повернення 50% корпоративних прав підприємства місту

, КП

09839«Світловодськпобут» подаватиме апеляцію на рішення Господарського суду Кіровоградської області, яким 50% корпоративних прав підприємства повернули територіальній громаді міста. Про це «КП» повідомив власник СП ТОВ «Світловодськпобут» Олександр Яременко.

– Звичайно, ми подамо апеляцію, бо ми не згодні з цим рішенням. Вважаємо, якщо реєстратор допустив помилки, то просто суд повинен вказати які і виправити їх, а не скасовувати реєстрацію. Бо документи, які необхідні для виходу зі складу засновників, всі є в оригіналі і підтверджені. Реєстр – це всього лиш відображення рішень засновників. Чому вважають, що ми ніби-то у когось щось вкрали, якщо Світловодська міська рада сама прийняла рішення про вихід із засновників, сама підписала протокол, – прокоментував «КП» Олександр Яременко.


У Знам’янській міській прокуратурі заперечують, після скасування реєстрації чинності набуває попередня.


– У зв’язку зі скасуванням незаконної реєстраційної дії та внесених під час неї записів, чинними залишаються інші проведені до цього реєстраційні дії щодо вказаного підприємства, згідно з якими статутний капітал складається з двох частин. Частка 50% – міської ради, інша частка 50% – вказаного громадянина фізичної особи іншого учасника, – пояснив перший заступник керівника Знам’янської місцевої прокуратури Володимир Рубан.

 

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов прокуратури у повному обсязі й повернув 50% корпоративних прав «Світловодськпобуту» територіальній громаді міста учора, 20 листопада.

 

Нагадаємо, прокуратура арештувала 50% (3,9 млн грн) корпоративних прав «Світловодськпобуту», за спробу рейдерської атаки на комунальне підприємство

У судовому порядку вона вимагала визнати протиправною і скасувати реєстрацію, згідно з якою Світловодську міську раду виключили з переліку учасників спільного теплогенеруючого підприємства «Світловодськпобут» із часткою 50% у статутному капіталі та визначили єдиним учасником підприємства жителя Полтавської області.


У рейдерстві і службовому підробленні підозрюють міського голову Валентина Козярчука.

e-max.it: your social media marketing partner