Чотири громади Кіровоградщини номінували на премію «Кришталь року»

, КП

09936Чотири об’єднанні громади Кіровоградської області номінували на премію бюджетної прозорості «Кришталь року 2019». Відзнакою нагороджують найкращі громади, які пройшли оцінку за спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE та «U-LEAD з Європою». Номінантів оцінували за 36 критеріями у галузі управління публічними фінансами.

Як зазначають в облраді, на спеціальну номінацію «Найкращий новачок в бюджетній прозорості» претендує Смолінська громада, на спецномінацію «Найбільш креативна інформаційна кампанія збору пропозицій до бюджету» – Дмитрівська громада.


Новопразька громада претендує одразу на дві спецномінації премії «Кришталь року» – «Найкращий бюджет для громадян» і «Найбільш креативна інформаційна кампанія збору пропозицій до бюджету».


На головну номінацію «За відкритість бюджетної інформації в громаді» премії «Кришталь року» претендує Маловисківська громада.

Оцінювання пройшли 106 громад із 18 областей України. Із Кіровоградщини оцінювали десять ОТГ.


Церемонія нагородження «Кришталь року 2019» відбудеться 19 листопада у Києві.



Премія «Кришталь року» та оцінка бюджетної прозорості 2019 року – це партнерська робота Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через консорціум виконавців програми USAID DOBRE, Представництва Європейського Союзу через Програму «U-LEAD з Європою» і громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!». Індекс прозорості місцевих бюджетів і методологію його оцінювання розроблено Фондом Східна Європа спільно з Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» у співпраці з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Європейського Союзу.

e-max.it: your social media marketing partner