Смолінська шахта запрацює на повну потужність наприкінці року

, КП

09836Смолінська шахта запрацює на повну потужність до кінця грудня, про це повідомив генеральний директор державного підприємства «СхідГЗК» Олександр Сорокін сьогодні, 13 листопада, пише CBN.

За його словами, «СхідГЗК» – єдине підприємство в Україні, яке видобуває та переробляє уранову руду, а також виробляє урановий концентрат.


Через нестачу коштів кілька підрозділів Смолінської шахти, яка входить до складу підприємства, вивели в тимчасовий простій. Нацкомісія встановила занижений тариф на уран – 75 доларів за тонну при собівартості – 110 доларів.


На шахті працюють близько тисячі людей. Наразі життєдіяльність підприємства забезпечує лише частина колективу. Втім, зарплату виплачують усім працівникам.

Через два-три роки шахту все ж закриють, оскільки вичерпуються її запаси. Кажуть, людей без роботи не залишать.


– Ми плануємо все ж таки здійснювати будівництво і відпрацьовувати Апрелівське родовище, яке знаходиться поруч із Смоліним. Впевнений, колектив Смолінської шахти буде брати в цьому безпосередню участь. Ми також створюємо нові робочі місця, – каже генеральний директор ДП «СхідГЗК» Олександр Сорокін.


Підтримку обіцяють і в облдержадміністрації.


– Для тих, хто взагалі вирішить уже не продовжувати шахтарську працю, ми розробимо найближчим часом обласну програму. Зможемо запропонувати умови для їхньої реінтеграції в інші сфери суспільного життя і набуття нової робітничої професії, – прокоментував голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Балонь.


Нагадаємо, у суботу, 2 листопада у Смоліному тамтешні жителі і гірники вийшли на акцію протесту через зупинку роботи шахти.

e-max.it: your social media marketing partner