На Кіровоградщині три сільради вирішили об’єднатися в одну громаду

, КП

09921Дві сільради Новомиргородського району й одна Кропивницького вирішили об’єднатися в громаду. Ініціювала об’єднання Канізька сільрада Новомиргородського району, повідомляють у регіональному відділенні Асоціації міст України.

До потенційної Канізької сільської об’єднананої територіальної громади з центром в селі Каніж планують увійти дві сільські громади Новомиргородського району (село Каніж Канізької сільської ради; села Шпакове, Бровкове та Пенькине Шпаківської сільської ради) і одна громади з Кропивницького районів (села Аврамівка та Могутнє Могутненської сільської ради Кропивницького району).


Наразі всі три сільські ради передали до облдержадміністрації пакет документів на отримання позитивного висновку про відповідність Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад».


– Канізька громада створюється поза Перспективним планом і об’єднує громади з різних районів – цей процес відповідає нормам чинного законодавства. Тож у потенційної ОТГ є надія на отримання позитивного висновку. Водночас, в оптимістичному варіанті самостійно діючою громадою потенційна ОТГ може стати тільки з 2021 року, адже призначення перших виборів на 2019 рік ми вже не очікуємо, – каже консультант із правових питань Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України Вікторія Нижник.

e-max.it: your social media marketing partner