Знести аварійний гуртожиток у Новомиргороді не можуть через судову тяганину

, КП

03002У Новомиргороді демонтувати руїни приміщення колишнього шахтарського гуртожитка не можуть через те, що справу передають із суду у суд. Про це пишуть «Новомиргородські вісті»,

– Власників будівлі ТОВ «Гафса» через суд зобовʼязали демонтувати гуртожиток. Проте зараз з’ясувалося, що рішення Новомиргородського районного суду на стан справ не вплине, нам необхідно подавати повторний позов – до Кропивницького окружного адміністративного суду. Відповідне клопотання про зміну підсудності подала адвокат «Гафса», Новомиргородський районний суд клопотання задовольнив. Міська рада подала апеляцію на таке рішення, адже так можна передавати справу з суду в суд ще дуже довго. Тим часом будівля руйнується. У деяких стояках перекриття провалилися з четвертого до другого поверху. Ми будемо відстоювати інтереси городян і в судах вищих інстанцій, – сказав міський голова Новомиргорода Ігор Забажан.

Нагадаємо, мер Новомиргорода через суд вимагає від власника демонтувати шахтарський гуртожиток.


Власником приміщення є ТОВ «Гафса», зареєстроване у місті Стрий. Придбавши будівлю у 2004 році з намірами створити у ньому на першому поверсі офіси, а на решті поверхів – житлові площі, фірма, до сьогодні так і не провела реконструкцію.


Ділянка, на якій розташований гуртожиток, належить міській раді. Мерія зробила кілька обстежень будівлі, довела, що вона руйнується і з кожним роком її стан погіршується.

e-max.it: your social media marketing partner