У Кропивницькому Центральну міську бібліотеку назвуть на честь Володимира Панченка

, КП

03307У Кропивницькому, аби увічнити пам’ять про відомого літературознавця, письменника, професора, Почесного громадянина міста Володимира Панченка, Центральну міську бібліотеку назвуть його іменем, повідомляють у міськраді.

– Такі люди як Володимир Євгенович – справжні духовні провідники, сучасна українська еліта. Важко повірити, що його щире серце перестало битися. У нього було багато красивих ідей, планів і мрій. Давайте їх не забудемо. Як міський голова я звернусь до депутатського корпусу міської ради підтримати моє 09620прохання і назвати нашу центральну міську бібліотеку іменем Володимира Панченка, – відзначив міський голова Андрій Райкович.

 

Як повідомляла «КП», Володимир Панченко пішов із життя 14 жовтня.  Попрощалися з ним 17 жовтня.

Нагадаємо, тривалий час науковець боровся з серйозною хворобою.

Цьогоріч у серпні йому присвоїли звання «Почесний громадянин міста Кропивницький». Відзнаку вручили рідним науковця під час святкування Дня міста. Володимир Панченко через хворобу прийти не зміг.


Володимир Панченко – літературознавець, письменник, автор фундаментальних досліджень з історії української культури, активний громадський діяч, професор кафедри української літератури Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка у 1985-2001 роках, доктор філологічних наук, заслужений діяч науки і техніки України.

e-max.it: your social media marketing partner