У Кропивницькому школярі зібрали майже 40 тисяч на лікування онкохворого хлопчика

, КП

09517У Кропивницькому учні школи «Мрія» влаштували благодійний ярмарок українських страв, аби зібрати кошти на лікування шестирічного Назара Михайлюка. Цьогоріч він мав іти в перший клас, однак у нього діагностували лімфому Беркіта – рак ліфмовузлів. Під час акції зібрали 39 тисяч 320 гривень. Цього вистачить на два курси хіміотерапії.

У фойє школи на першому поверсі зібралися чи не всі учні «Мрії». Готувалися до ярмарку кілька днів. На продаж принесли узвар, компот, запіканки, рогалики та інші смаколики, які діти зробили самостійно чи з допомогою батьків. Торгували на перервах між уроками.


У вересні Назар мав піти у перший клас. Та влітку лікарі діагностували в нього онкохворбу. Тому особисто з хлопчиком школярі не знайомі. Однак знають про захворювання і вирішили допомогти.


– Готували самі. Все для збору грошей для хворого хлопчика з нашої школи, щоб все було добре, – каже учениця 10 класу Каріна Дєдова.


– Тут дуже класний ярмарок, я обійшла всі ряди. Купила багато смаколиків. Вони коштували відносно не дорого, гривню-дві-три. Дешево і дуже смачно, – додає учениця 9-2 класу Аріна Кофанова.


Про те, що у Назара рак, його мама дізналася у день народження старшого сина. Зараз малого лікують у Києві.


– Про діагноз дізналася 24 червня. Саме у старшого синочка був день народження. Я вирішила, що лікування Назар проходитиме в Києві. На лікуванні він з 27 липня, – розповідає «КП» мама Назара – Олена. – Я спочатку й не знала, а потім мені повідомили, що буде ярмарок. Я дуже вдячна усім, що не забули про мого синочка, організували такий захід. Назар мав іти у перший клас. Але не вийшло.


На один курс хіміотерапії родина витрачає близько 20 тисяч гривень. Під час благодійного ярмарку зібрали 39 тисяч 320 гривень.


– Наш Назарчик уже переніс дві хіміотерапії, а ще 10 у нього попереду. Всім відомо, що на лікування раку потрібні великі кошти. Мама виховує дітей сама. Старший син навчається у нас в шостому класі. А Назар так і не потрапив до першого класу джентльменів. Але це тимчасово. Скоро він сяде за парту. Ми впевненні, – каже педагог-організатор Вікторія Романенко.


Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку»: 4731 2191 0976 6109 (Олена Михайлюк – мама).

 

09518095190951609515

e-max.it: your social media marketing partner