У Кіровоградській обллікарні завершили капремонт ургентної операційної

, КП

07939В обласній лікарні завершили капітальний ремонт і оснащення ургентної операційної. На це з обласного бюджету спрямували понад 18 мільйонів гривень, повідомляють в облдержадміністрації.

В одній залі встановили новітнє обладнання японського виробництва – спеціальний операційний стіл-трансформер для проведення тривалих високоточних нейрохірургічних операцій при черепно-мозкових травмах, інсультах, пухлинах, аневризмах судин головного мозку, проведення гінекологічних, оперативних втручань на кишківнику, урологічних та інших. Його вартість – понад один мільйон 300 тисяч гривень та приставки для фіксації голови при нейрохірургічних втручаннях – один мільйон 200 тисяч гривень. Для іншої зали придбали операційний стіл від німецького виробника вартістю понад 800 тисяч гривень.


– Після відповідної підготовки приміщень і налаштування обладнання цей надсучасний операційний блок, який коштував обласному бюджету понад 18 мільйонів гривень, запрацює. Жителі Кіровоградщини повинні знати, що в обласній лікарні є надсучасна операційна з усім необхідним обладнанням, де фахівці можуть виконувати екстрені хірургічні втручання, – сказав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.


Нагадаємо, капітальний ремонт приміщень операційних не робили понад 30 років. Там не було відповідної системи вентиляції, опалення працювало неефективно, обладнання ургентної було застарілим і в недостатній кількості.


Ремонт операційного блоку розпочали цьогоріч у березні.

e-max.it: your social media marketing partner