Прокуратура вимагає скасувати реєстрацію власності «Світловодськпобуту»

, КП

092232Знам’янська місцева прокуратура у судовому порядку вимагає визнати протиправною і скасувати реєстрацію, згідно з якою Світловодську міську раду виключили з переліку учасників спільного теплогенеруючого підприємства «Світловодськпобут» із часткою 50% у статутному капіталі та визначили єдиним учасником підприємства жителя Полтавської області. Про це повідомили у прокуратурі області.

Державний реєстратор у липні цього року за заявою керівника підприємства всупереч вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» під виглядом виправлення неіснуючої технічної помилки вніс зміни до відомостей про розмір статутного капіталу, часток у ньому, складу учасників без визначених Законом підстав та за відсутності необхідних документів.


Водночас, наявність у міської ради 50% частки у статутному капіталі підприємства не є технічною помилкою.


50% частки Світловодської міської ради у статутному капіталі підприємства складається із п’яти цілісних майнових комплексів котелень, транспортних засобів, іншого обладнання. Згідно з експертним висновком ринкова вартість комплексів котелень – 45 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Світловодську, рейдери захопили підприємство.

e-max.it: your social media marketing partner