Ядерного заводу у Смоліному не буде

,

Військовий конфлікт із Росією вплинув і на майбутнє Смоліного. Якщо буквально ще півроку тому жителі селища вірили у появу високотехнологічного підприємства з виробництва ядерного палива, а відтак і нових робочих місць, то вже сьогодні їхні надії розбиті вщент. Україна припинила переговори з «Росатомом» про будівництво заводу, повідомив голова облдержадміністрації Олександр Петік і додав, що у найближчі десятиріччя навряд чи такі переговори відновляться.

– Аби забезпечити населення Смоліного робочими місцями, ведуться переговори з іншими інвесторами. Зокрема з американо-шведсько-японською компанією «Ястінгауз», – повідомив Петік і уточнив, що Кіровоградщина може забезпечити 100% потреб країни в урані, але для цього потрібно сформувати у парламенті своє ядерне лобі.

Нагадаємо, ще буквально кілька місяців тому, а саме у травні, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявляв, що, не зважаючи на складну ситуацію, Україна не відмовлялася від спільного з Росією проекту у Смоліному, а затримки із будівельними роботами пояснював тим, що бюджетні гроші спрямовуються на більш важливі для країни речі.


e-max.it: your social media marketing partner