У Кропивницькому власника кіоску шаурми оштрафували на 25 тисяч гривень

, Анна Добрань

092151Виробника і продавця шаурми оштрафували на 25 тисяч гривень за неправильне «сусідство» продуктів і порушення умов їх зберігання, повідомляють у Держпродспоживслужбі області.


Інгредієнти, які використовують для приготування шаурми – соуси, сосиски, смажена картопля і нарізані овочі – зберігались на вітрині у відкритих лотках, куди потрапляли промені сонця і пил із дороги. На момент перевірки температура у кіоску була 24 градуси. У холодильнику не було термометрів.

Також поряд  із сирими зберігались готові харчові продукти у відкритих пластикових відрах. Тертки і дошки для нарізання знаходились у брудній картонній коробці. Харчові відходи – залишки смаженого мяса, капусти, смаженої картоплі з нічної зміни – були у відкритих пластикових відрах під столом, на якому готують шаурму.

Роботу закладу призупинили, поки власник не усуне порушення.

e-max.it: your social media marketing partner