До кінця вересня всі сільські амбулаторії Кіровоградщини забезпечать телемедичним обладнанням

, КП

09297У Кіровоградській області всі 123 сільські лікарські амбулаторії, а також п’ять пунктів здоров’я на територіях, де існує проблема з транспортним сполученням, планують забезпечити телемедичним обладнанням до кінця вересня, повідомляють в облдержадміністрації.

Окрім цього, за словами першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, для 11 центрів первинної медико-санітарної допомоги із 21 вже придбали 75 комплектів, використовують – 47.


Він наголосив, на першому етапі впровадження телемедицини запровадили консультування з фахівцями обласних медичних закладів за напрямами «кардіологія», «ендокринологія», «пульмонологія», «алергологія» та «дерматологія», а по мірі збільшення числа телемедичних пристроїв, поступово почали залучати фахівців із центральних районних лікарень.


Наразі зареєстрований 51 фахівець-консультант. Провели 283 телемедичні консультації з лікарських амбулаторій, що вже обладнані телемедичними пристроями.


В структурі консультацій кардіологічні складають 66%, дерматологічні – 13%, ендокринологічні – 11% і пульмонологічні з алергологічними – 10%.

Нагадаємо, Кіровоградська область серед лідерів впровадження телемедицини.

e-max.it: your social media marketing partner