У Кропивницькому презентують двометрове панно з Кобзарем До Дня Незалежності

,

09009Кропивницькі майстрині завершили роботу над панно, присвячене Кобзареві. Двосторонньою гладдю і косим хрестиком вишили портрет Тараса Шевченка та рядки з його поезії. Розмір панно – півтора метра на два. Презентують його у День Незалежності.

Робота над панно стартувала у День вишиванки цьогоріч у травні. На всю композицію витратили тисячу метрів чорних ниток і п’ятсот метрів червоних.

– До роботи залучали діток у шкільних таборах, викладачів, батьки долучалися до цього проекту. Головна мета – об’єднати всіх жителів нашого міста! Навіть читачі бібліотеки долучалися, щоб покласти свій стьожок, внести свою краплину роботи в цей проект, – говорить бібліотекар, майстриня з вишивки Оксана Монзалевська.

Вишивати полотно з символами України до Дня Незалежності чотири роки тому запропонував міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Відтоді акція стала традиційною й об’єднала сотні охочих. Щороку проект має свою неповторну тему.

– Перший рік ми вишивали рушник єднання. Другий – карту України. На третій рік – орнаменти кожного регіону Ук­­раїни. Цього року тема композиції присвячена Шевченкові, – розповідає Заслужений майстер народної творчості Олександра Пренко.

 

текст: Лара Гуріна

фото: CBN

e-max.it: your social media marketing partner