Сільські амбулаторії Кіровоградщини отримали 25 автомобілів

, КП

08977Сільські амбулаторії Кіровоградської області отримали 25 нових спеціалізованих автомобілів сьогодні, 21 серпня, повідомляють в облдержадміністрації.

Машини придбали за рахунок субвенції з державного бюджету. Вартість кожної – 500 тисяч гривень.


Зокрема 6 таких авто отримали амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Знам’янського району, 5 – Голованівського, по 3 – Олександрійського та Кропивницького районів, по 2 Новгородківського та Світловодського, по одній Благовіщенського, Новомиргородського, Новоукраїнського та Петрівського районів.


Тривають процедури закупівлі ще двох таких автомобілів, які надійдуть до Маловисківського району та Олександрії.


– Нові машини для закладів сільської медицини Кіровоградщини придбані на конкурентних умовах. Щоб отримати автомобілі, сільські амбулаторії мали відповідати санітарно-гігієнічним вимогам та іншим нормам, які передбачено для цих закладів, і проходили конкурсний відбір. Ми розуміємо, що ці автомобілі зроблять медицину у сільській місцевості доступнішою. Також буде покращено якість надання медичних послуг, – сказала т.в.о. голови облдержадміністрації Світлана Лобанова.


Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко уточнив, що за два роки дії в області державної програми «Доступна медицина» придбали 47 нових автомобілів для сільських амбулаторій і ще дві перебувають у процесі закупівлі.


Наразі заклади первинки Знам’янського, Новгородківського і Голованівського районів уже стовідсотково забезпечені транспортом.

e-max.it: your social media marketing partner