Ульяновський суд відмовився розглядати справу про побитого головлікаря райлікарні

,

У середу в Голованівському районному суді відбулося слухання справи відносно побиття головного лікаря Ульяновської центральної районної лікарні Олександра Ткаленка.

Нагадаємо, факт побиття лікаря мав місце ще в березні. Тоді до Ткаленка увірвався з десяток чоловіків, штовхали його, били, а один із них навіть плюнув в обличчя.

– Вони погрожували знищенням мене і моєї сім’ї, – розповідав «КП» головний лікар.

Власне, чому справу не розглянули раніше, потерпілий Олександр Ткаленко пояснює значною кількістю свідків, у яких брали свідчення.

– Наші судді всі, ульяновські, відмовилися розглядати цю справу. Вони мають таке право. І через апеляційний суд Кіровоградщини призначено розгляд у Голованівському районному суді. Вчора було друге засідання по справі, перше відбулося 14 липня. Третє призначене на 26 серпня. Там, справа в тому, що дуже багато свідків, близько двадцяти, – каже головний лікар, пояснюючи, що після інциденту з вибиттям у нього заяви на звільнення, до нього «завітало» кілька перевірок, які закінчилися благополучно.

На якому етапі нині перебуває справа, «КП» запитала в судді Голованівського районного суду Лесі Ярової, яка нею займається.

– На даний час відбувається судовий розгляд по справі. Буквально вчора відбулося судове засідання, допитали ряд свідків по справі, – сказала Ярова і уточнила, що вдалося поставити запитання не всім очевидцям.

– Не було технічної можливості – вимкнули світло. Зараз усі судові засідання відбуваються виключно під запис, в тому числі, і розгляд кримінальних проваджень відбувається таким чином, відтак суд змушений був оголосити перерву у засіданні, – додала суддя.

Водночас «КП» уточнила у Ярової інформацію, що буцімто розгляд справи безпідставно затягують.

– Ну, які є підстави так стверджувати? Те, що вчора зникло світло і хтось таким чином міг на це впливати, не можна стверджувати, оскільки було заплановано проведення відповідних робіт, – пояснила суддя Голованівського районного суду Леся Ярова.
e-max.it: your social media marketing partner