У Помічній відгуляли весілля Махна

,

08722Перший пленер для фотохудожників влаштували у Помічній. Запросили майстрів із різних регіонів. Аби світлини вийшли яскравими – відтворили весілля Нестора Махна. Саме в Помічній на початку 20 століття розвивалася історія кохання видатного анархіста і його Галини Кузьменко.

Фотомитці від побаченого у захваті. Кажуть, дійство було яскравим, відтак і світлини мають вийти такі ж. Найкращі роботи стануть основою фотовиставки й ілюстрованого фотоальбому «Туристична Помічна». Його доповнять матеріалами науковців про історію краю, природні багатства і туристичні перспективи.

– Я у захваті від побаченого! Неймовірні декорації, атмосфера. Для фотографів такі локації просто знахідка, – ділиться враженнями учасниця фото пленеру з Одеси Вікторія Дмитрюк.

 

08725

Олександр Водолазький разом із кількома своїми колегами приїхали з Кривого Рогу. Захоплений можливістю відчути на собі дух тієї епохи, а також від гостинністю помічнянців.

 

08721

– Ми опинилися в іншій епосі – 1917 рік. Це якась машина часу – дуже яскрава, вражаюча і неповторна, – говорить Олександр Водолазький.

Із-поміж трьох десятків митців участь у фотопленері взяв і кропивничанин Андрій Кондратюк.

 

08724

– Мені дуже цікава історія, тим більше, що я бачив серіал «Девʼять життів Нестора Махна». Тут усе цікаве, захоплююче…, – говорить Андрій Кондратюк.

 

08720

Організували фотопленер обласний центр народної творчості спільно з департаментом культури та Помічнянською обʼєднаною громадою. Очільник громади Микола Антошик наголошує, такий захід передусім допомагає відродити традиції, заохотити містян до вивчення історії свого краю, а також популяризувати Помічну як туристичний обʼєкт.

 

фото: Ігор Філіпенко

e-max.it: your social media marketing partner