Нацполіція затримала ватажка банди, яка грабувала ювелірки Кіровоградщини

, КП

08627Департамент карного розшуку Нацполіції спільно з Херсонським главком затримали 35-річного організатора банди, яка протягом чотирьох років грабувала ювелірні магазини Кіровоградщини, а також Миколаївської, Одеської, Херсонської, Черкаської, Вінницької, Київської, Житомирської і Хмельницької областей. Затриманого підозрюють у 18 нападах, йому загрожує покарання, передбачене сімома статтями Кримінального кодексу.

За словами першого заступника начальника департаменту карного розшуку Нацполіції Сергія Прудченка, сума завданих зловмисниками збитків становить понад 5 мільйонів доларів. Підозрювані завжди використовували ефект несподіванки, заходили у формі правоохоронців, чим збивали з пантелику працівників закладів. Потерпілі не встигали натискати на кнопку тривоги. Окрім того, під час кожного злочину нападники використовували різні швидкісні потужні авто і вогнепальну зброю – у деяких випадках розстрілювали вітрини з автоматів та погрожували персоналу.


08628– В Олександрії на розбійному нападі охоронець магазину вчинив супротив. Вони, не вагаючись, по ньому відкрили вогонь з автомата. Чоловік дивом не загинув, – каже Сергій Прудченко.


Ватажка затримали у Первомайську.


О 04:00 годині правоохоронці взяли штурмом будинок, де перебував злочинець.


– КОРД повністю заблокував периметр. Знали, що на території бійцівський собака, у будинку – діти, жінки. Як тільки почали заходити та бити скло – він не спить, а вистрибує у вікно. Але ми добре знали план будинку, і розуміли, що це найслабкіше місце. І він з бойовим пістолетом «Glock 17» вистрибнув прямо до КОРДу. Спецпризначенці його поклали, – розповів Сергій Прудченко.


Затриманий – раніше судимий 35-річний житель Первомайська Миколаївської області. Чоловік використовував засоби конспірації, змінив стиль життя і зовнішність.


08631Під час обшуку будинку поліцейські виявили зброю, пристрій для глушіння сигналу, рації, силіконові маски-балаклави, тактичну форму.


Затриманому організатору злочинної групи загрожує покарання, передбачене сімома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, за статтею 257 – бандитизм), частиною 4 статті 187 – розбій, частиною 2 статті 194 – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, частиною 2 статті 209 – легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, частиною 1 статті 263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, частиною 3 статті 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом та статтею 348 – замах на життя працівника правоохоронного органу.


Йому обрали запобіжний захід – 60 діб арешту без права внесення застави.


– Наразі у розшуку залишаються четверо учасників групи. Інші не настільки суспільно небезпечні як він. Він грав основну роль – підшукував об’єкти, розробляв плани нападів, роздавав ролі, займався підбором транспорту. Був мозковим центром, – сказав Сергій Прудченко.

Нагадаємо, у липня 2016 року в Олександрії на Соборній площі озброєна автоматами Калашникова та в балаклавах банда, переодягнена у форму поліцейських, за одну хвилину пограбувала ювелірний салон «Ларец».


Як повідомляла «КП», жителів Кіровоградської області просили допомогти розшукати злочинців, яких правоохоронці обгрунтовано підозрюють у розбійному нападі на ювелірний магазин у Херсоні.

 

08629

e-max.it: your social media marketing partner