«КП» з’ясувала причини смерті Собченка, який помер під час затримання патрульними у Кропивницькому (ДОКУМЕНТ)

, КП

08448Смерть Олександра Собченка настала внаслідок гострої коронарної недостатності, алкогольного сп’яніння, психоемоційного навантаження та гострого панкреатиту. Про це у відповідь на інформаційний запит «КП» повідомило Державне бюро розслідувань сьогодні, 30 липня.

Як зазначається у відповіді, висновки про причину смерті надало Кіровоградське обласне бюро судово-медичної експертизи.


«(…)встановлено, що його смерть (Олександра Собченка – «КП») настала внаслідок гострої коронарної недостатності на фоні атеросклеротичного кардіосклерозу, алкогольного сп’яніння, психоемоційного навантаження та гострого панкреатиту», – сказано у відповіді ДБР на інформаційний запит.


Водночас повідомляється, що експерти виявили тілесні ушкодження, які утворилися незадовго до настання смерті чоловіка.


«(…)мають ознаки легких тілесних ушкоджень і не мають прямого причинного зв’язку із настанням смерті», – зазначають у ДБР.


Водночас у ДБР наголошують, що «суспільно-важливою може бути також інформація, що при судово-токсикологічному дослідженні в крові виявлено етиловий спирт у кількості, яка може відповідати алкогольному сп’янінню середнього ступеню».


Наразі досудове розслідування у рамках кримінального провадження триває.


Як уже повідомляла «КП», інцидент стався 16 липня, близько 23:00. На розі вулиць Садової і Паризької комуни патрульні зупинили водія – 51-річного майора міліції у відставці. Під час затримання чоловік помер.


У патрульній поліції заявляють, що чоловікові стало зле, йому намагалися надавати допомогу, але той помер.

Син і невістка 51-річного чоловіка звинувачують у смерті чоловіка копів. Чотирьох патрульних, яких рідні загиблого під час затримання водія Олександра Собченка звинувачують у його смерті, відсторонили від службових обов’язків.

23 липня близько півтори сотні кропивничан вийшли на акцію «Поліція вбиває».

 

08625


 

e-max.it: your social media marketing partner