У Світловодську можуть закрити школи

, КП

08553У Світловодську під загрозою початок нового навчального року, через те, що міська влада не використала освітню субвенцію і субвенцію на соціально-економічний розвиток території, а також досі не усунула порушення пожежної безпеки у дитячих садках і школах, заявив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Зокрема Світловодськ майже не використав кошти освітньої субвенції, а це більше двох мільйонів гривень, які передбачені на «Нову українську школу», на підвищення якості освіти, на підтримку осіб із особливими освітніми проблемами. Наразі, серед інших територій, тільки управління освіти Світловодська не оголосило жодної закупівлі для запуску процесу освоєння коштів.


– Сьогодні під загрозою початок нового навчального року у Світловодську, – зауважив Сергій Коваленко.


Крім цього управління освіти досі не використало 850 тисяч гривень, які ще наприкінці минулого року виділили на протипожежний захист навчальних закладів.
Наразі тривають суди у цій справі.


Це ставить під загрозу відкриття нового навчального року у двох міських школах і чотирьох дитсадках.


Як повідомляла «КП», відсутність систем протипожежного захисту у школах і дитсадках Світловодська ледь не призвела до закриття десятка закладів. Мерія на приписи надзвичайників про усунення недоліків не реагувала. Ті звернулися до суду. Тож існував цілком реальний ризик призупинити освітній процес. Містянам довелося просити про допомогу обласне керівництво.


Торік наприкінці листопада на протипожежні заходи з державної субвенції у дошкільних закладах освіти виділили 330 тисяч гривень, на школи – 520 тисяч гривень.

 

фото: svitlovodsk-school8

e-max.it: your social media marketing partner