Видобуток урану на Новокостянтинівській шахті завдяки державному інвестпроекту може збільшитись удвічі

, КП

08437Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проектів ухвалила інвестиційний проект розвитку виробничих потужностей Новокостянтинівської шахти, що в Маловисківському районі. В рамках реалізації цього проекту у 2021 році шахта зможе збільшити видобуток урану до 701 тонни на рік, що майже вдвічі більше, ніж торік. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів у рамках робочої поїздки на Кіровоградщину, повідомляють на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Загальна вартість проекту становить 2,9 мільярда гривень. Новокостянтинівська шахта власним коштом профінансувала проект уже на 344 мільйони.
На завершення реалізації проекту необхідно ще близько 2,6 мільярда гривень. Майже 1,4 мільярда гривень коштом підприємства і близько 1,2 мільярда гривень – із державного бюджету.

Завдяки втіленню інвестиційного проекту вже у 2021 році Новокостянтинівська шахта зможе збільшити видобуток урану до 701 тонни на рік. У 2018-му видобуток становив 336 тон. Водночасце дасть можливість створить 200 нових робочих місць.

– Це дійсно великий і надважливий проект державного значення, що відповідає завданням ухваленої у 2016 році цільової програми Уряду із розвитку атомно-промислового комплексу. Метою програми є збільшення річного виробництва уранового оксидного концентрату до 2480 тонн, що у свою чергу становить річну потребу всієї атомної енергогенерації України. Атомні електростанції становлять найбільшу частку у виробництві електроенергії нашої країни, а відтак, забезпеченість власною сировиною для виробництва атомної енергії - великий крок до енергетичної незалежності країни та її безпеки, – прокоментував Перший віце-прем’єр Степан Кубів.

 

фото: Кіровоградська ОДА

e-max.it: your social media marketing partner