У Кропивницькому під новою аркою готують дорогу під будівництво

, КП

08381В обласному центрі триває реконструкція арки по вулиці Ельворті. Нині будівельники продовжують бетонувати портали та підпірну стінку новозбудованого тунелю. Паралельно будівельники почали готувати дорожнє полотно під чорновий варіант покриття, повідомляють у міськраді.

За кілька днів портал зі сторони заводу «Гідросила» почнуть облицьовувати спеціальним шлакоблоком. Також продовжують зводити металеву огорожу.


Водночас міський голова Кропивницького Андрій Райкович звернувся до власників підприємств, що межують з будівельним об’єктом, аби вони прискорили благоустрій прилеглих територій.


– Надзвичайно турбують питання благоустрою навколо арки. Їх треба вирішувати набагато швидше та ефективніше. Також треба передбачити роботи з укріплення брустверів, підпірних стін. Необхідно привести до відповідності архітектурну складову, щоб цей об’єкт був не тільки технічно досконалим, а й естетика відповідала технічному змісту арки, – сказав Андрій Райкович.

 

Нагадаємо, у Кропивницькому повним ходом триває реконструкція арки по вулиці Ельворті. На об’єкті у три зміни працює більше сотні кваліфікованих працівників і кілька десятків одиниць техніки.

Оновленої арки місто потребує вже понад 50 років. Адже з її появою вдасться покращити розв’язку і зменшити затори. Завершити реконструкцію планують до Дня міста.

 

08382

e-max.it: your social media marketing partner