«Доріжку здоров’я» планують створити у Кропивницькому

, Олена Сідорова

08375В обласному центрі планують облаштувати «Доріжку здоров’я». Проект на фінансування «Громадського бюджету – 2020» подали активісти новоствореної громадської організації «Клуб прогресивних ініціатив». Презентацію провели у прес-центрі CBN сьогодні, 11 липня.

Активісти наголосили, в місті немає облаштованого для бігунів простору.

– Ми стикнулися з тим, що в місті є лише кілька місць, де можна побігати. Втім і їх не можна назвати безпечними і зручними, – каже голова громадської організації «Клуб прогресивних ініціатив» Станіслав Зелінський.

Для створення доріжки обрали натоптану стежку, яка знаходиться в комунальній частині Дендропарку. Її протяжність – 2,5 кілометра.

– На облаштування нас надихнув аналогічний проект на набережній Одеси. Нею можна буде прогулюватись, бігати, займатися скандинавською ходьбою. Для облаштування не треба укладати асфальт чи вирубувати дерева. Покриття буде спеціальне, – додає Іван Поліщук директор бігового клубу Kro Run Club.

Крім того, автори проекту ініціювали конкурс дитячих малюнків – який вигляд має мати доріжка. Батьків просять публікувати малюнки своїх дітей у соцмережах. Організатори обіцяють дітям цінні призи.
e-max.it: your social media marketing partner