У Кропивницькому стартував проект подолання сирітства «Діти, народжені серцем»

,

08348Асоціація жінок «Дія» та громадська організація «Відповідальне батьківство» презентували безстроковий проект «Діти, народжені серцем» у прес-центрі CBN сьогодні, 9 липня.

Проект не завершиться, доки кожна дитина не потрапить у родину.

– Для нас важливо, щоб кожен кропивничанин дізнався про дітей-сиріт. Подолання стереотипів та страхів навколо усиновлення та допомога прийомним родинам – основна мета проекту, – розповіла голова ГО «Відповідальне батьківство» Юлія Холодовська.

За словами волонтерів, навколо усиновлення є багато стереотипів. Наприклад, розповсюджений міф, що діти з сиротинця не зможуть адаптуватися у новій родині. До кожної дитини можна знайти підхід і порозумітися.

– Діти, що чекають на свої родини, повністю забезпечені матеріально, вони потребують лише піклування з боку дорослих та підтримки. Є велика потреба у волонтерах, студентах педагогічних вузів, що зможуть підготувати дітей до школи, вивчати іноземні мови та усувати дефекти мовлення, – розповіла начальник управління з питань захисту прав дітей міськради Кропивницького Тетяна Тимоховська.

Допомогти родинам, стати другом для дітей чи проконсультуватись з приводу усиновлення можна щосереди, з 17:00 до 19:00, за адресою: Кропивницький, площа Богдана Хмельницького, Будинок побуту, шостий поверх, офіс 605. Контактний телефон: 099-36-134-91.
e-max.it: your social media marketing partner