У Кіровограді новими методами борються з міомами матки

,

1189Ця процедура триває не більше години і має ряд переваг, пояснюють фахівці. Під місцевою анестезією хірург проколює артерію і вводить катетер, потім за допомогою рентгенівської апаратури відстежує його переміщення у середині артерії і послідовно підводить до маткової артерії. Далі вводиться спеціальний медпрепарат, який і закупорює кровоносні судини, що відповідають за кровопостачання міоми. Двом жінкам ендоваскулярним (безопераційним) методом уже припинили ріст доброякісних пухлин.

– У нас таких процедур до сьогоднішнього дня не робилося, тепер ми маємо можливість почати і робити. Ініціатором цього керівник онкодиспансеру Костянтин Яринич, а також колектив гінекологів онкодиспансеру, які поїхали в інститут Шалімова, навчилися цій методиці, прийшли до нас і сказали, давайте це робити, – розповідає Віталій Крошка, завідуючий блоком рентгенендоваскулярних методів діагностики і лікування онкодиспансеру.

Міоми матки виявляють нині у майже третини жіночого населення, тоді як оперативного втручання потребують лише 10% із них. Саме такий метод може стати рятівним у збереженні жіночої статевої функції, говорить головний онколог області Костянтин Яриніч.

– Наше завдання – це відібрати з великої кількості людей, які хотіли і могли б зробити таку операцію, особливо ті, кому це показано. Наше завдання виключити повністю онкологічну патологію, тому що це важливо. Тому що підходи в лікуванні онкологічно хворих людей набагато інші, – зауважує він і додає, що зі ста жінок після такого втручання міом позбувається 95-98 пацієнток.
e-max.it: your social media marketing partner