Арка у Кропивницькому пройшла випробування на міцність

, КП

08042У Кропивницькому фахівці тестували новозбудований другий тунель по вулиці Ельворті на міцність. За попередніми даними, результати набагато кращі за допустимі проектні.

«Вони вражають: якщо простою мовою, то при максимальному статичному навантаженні, а це два локомотива і два навантажених вагони, які нерухомо стоять на двох коліях над тунелем впродовж приблизно двох годин, наша арка здеформувала, тобто прогнулася, на 0,6 міліметра! А в динаміці – це коли два потяги одночасно проходили арку в русі назустріч один одному, деформація склала 0,2 міліметра! Одним словом, це говорить про те, що наша арка гожа! Ці результати набагато кращі за допустимі проектні. Представники залізничників отримали попередні результати і близько 50 пар вантажних потягів сьогодні (13 червня – «КП») вже прогуділи над трубою, щодо міцності якої було багато скептиків. Письмовий звіт очікується до завтра, тож тоді на станцію Кропивницький прибудуть довгоочікувані пасажирські ешелони», – написав на своїй сторінці у Facebook начальник відділу по роботі із засобами масової інформації Сергій Якунін.

 

Нагадаємо, у Кропивницькому повним ходом триває реконструкція арки по вулиці Ельворті. На об’єкті у три зміни працює більше сотні кваліфікованих працівників і кілька десятків одиниць техніки.

Оновленої арки місто потребує вже понад 50 років. Адже з її появою вдасться покращити розв’язку і зменшити затори. Завершити реконструкцію планують до Дня міста.

 

08043

e-max.it: your social media marketing partner