Міська влада Кропивницького і поліція області підписали меморандум в рамках програми «Безпечне місто»

, КП

08036Виконавчий комітет міської ради Кропивницького і Головне управлінням Національної поліції в Кіровоградській області підписали меморандум про співпрацю і взаємодію у сфері реалізації концепції «Безпечне місто Кропивницький» сьогодні, 13 червня.

– У рамках програми «Безпечне місто» ми впровадили потужну систему відеоспостереження, яка дає можливість оперативніше реагувати на звернення, підвищити безпеку, ідентифікувати осіб. Також допомагає в господарській діяльності, зокрема для регулювання транспорту. Є камери відеоспостереження і кнопки виклику поліції в комунальному транспорті. Вже встановлено більше 80 камер у місті і це тільки перший крок. Далі ми встановлюватимемо камери на об’єктах комунальної власності – школах, лікарнях, дитсадках, – каже міський голова Андрій Райкович.


Керівник поліції області Роман Козьяков подякував мерії за співпрацю і партнерство.


– Ми вдячні за партнерство, за фінансування. У рамках програми до кінця півріччі плануємо збільшити кількість камер до 114. Ми маємо потужну аналітичну систему. У ситуаційному центрі щоденно на екранах спостерігають за відображеннями з камер, реагують на звернення громадян. Відео довго зберігається на сервері, – сказав Козьяков.

Загалом меморандум передбачає заходи, які спрямовані на підвищення загального рівня безпеки населення завдяки переходу на новий технологічний рівень підтримки заходів із забезпечення публічної безпеки, створення умов для ефективної роботи органів місцевого самоврядування при виникненні кризових ситуацій, забезпечення своєчасного інформування населення в разі різноманітних загроз, підвищенні швидкості реагування на злочини, надзвичайні події, ефективності розслідування злочинів тощо.


Нагадаємо, проект «Безпечне місто» розрахований на чотири роки і його реалізація триватиме до 2021 року. Загальний бюджет проекту складає 6 мільйонів гривень. Програму почали реалізовувати у 2017 році за ініціативи міського голови Кропивницького Андрія Райковича. Камери встановлюють в місцях інтенсивного руху транспорту і масового скупчення людей.

e-max.it: your social media marketing partner