Жителів Долинської закликають повідомляти про крадіжки води

,

08029Комунальне підприємство «Центр» закликає жителів Долинської повідомляти про крадіжки та витоки води з внутрібудинкових мереж, повідомляє сайт тамтешньої міської ради.

Комунальники зазначають, що з травня в Україні законодавець запровадив поняття «небаланс» – це різниця між показником приладу комерційного обліку та обсягами спожитої комунальної послуги. Якщо раніше збиток покладали на підприємство, то тепер сплачуватиме споживач.

«Якщо «Центр» надало послугу з водопостачання до багатоквартирного будинку в обсязі 500м3 (згідно з показником вузла комерційного обліку), відповідно і має отримати оплату послуги за даний обсяг, а не за 400м3 як це було раніше», – пояснюють у комунальному підприємстві і уточнюють, досі за небаланс у 100м3 сплачував постачальник.

«Таким чином, законодавець вказує споживачам на необхідність відповідального ставлення до комунальних послуг. Адже, або співвласники багатоквартирного будинку будуть виявляти недобросовісних споживачів, що вчиняють крадіжки води, та осіб, із вини яких відбувся витік води (з метою покладання таких витрат води на конкретних осіб), або, обсяги крадіжок та витоків води розподілятиметься між співвласниками будинку пропорційно до індивідуальних обсягів споживання», – зауважують долинські комунальники і закликають містян допомагати викривати факти крадіжок та витоків води з внутрішньо будинкових мереж.
e-max.it: your social media marketing partner