Суд призначив додаткові експертизи у справі вбитої Каті Добродій

, КП

08019Кропивницький апеляційний суд призначив додаткові експертизи у справі про вбивство 12-річної Катерини Добродій, пише CBN.

У злочині звинувачують маму Каті – Олену. Апеляцію подав захист жінки. Нині обвинувачена примусово лікується в обласній психіатричній лікарні загального типу. Туди її скерував суд першої інстанції, оскільки визнали психічно хворою.

Олена Добродій із рішенням першої інстанції не погодилася. Подала до апеляційного суду клопотання про додаткове проведення експертиз. Судді задовольнили.

Бабуся молодшої доньки Олени Добродій Надія Городова підозрює – у такий спосіб рідні жінки затягують справу. Хочуть, щоб вона якомога довше залишалася у пом’якшених умовах і в межах міста.

– Вона себе почуває там дуже гарно. Наприклад, ходить сама за їжею, на дискотеки. Так, там є дискотеки, – каже Надія Городова.

В обласній психлікарні Олена Добродій лікується півтора року. Це заклад загального типу. Тож жінка перебуває там як звичайна пацієнтка. Ходить на прогулянки, безперешкодно спілкується з рідними.

Жінка мала б бути у лікарні суворого режиму. Але туди її не переведуть допоки судовий процес не завершиться.

Призначені апеляцією експертизи проведуть за кілька місяців. Олені ж так чи інакше доведеться примусово лікуватися у психіатричному закладі суворого режиму щонайменше вісім років. Її хворобу визнали невиліковною.

Нагадаємо, Олена Добродій вимагала скасувати рішення суду першої інстанції про примусове лікування. Її звинуватили у вбивстві півтора року тому рідної 12-річної доньки Каті. Жінка просила повторно дослідити обставини та докази кримінального провадження. З таким клопотанням адвокат звернулася до апеляційного суду.


Як уже повідомляла «КП», той злочин став одним із найрезонансніших за останні роки. Школярку Катю Добродій шукали усім містом. Правоохоронці, рятувальники, військові, а разом із ними сот­­ні добровольців прочісували Кропивницький і околиці. На п’ятий день дівчинку знайшли з пробитою головою і численими колотими ранами на тілі неподалік баз відпочинку в Обознівці Кропивницького району.

e-max.it: your social media marketing partner