У Новопразькій громаді відкрили дитсадок майже на півсотні місць (ФОТО)

, Олена Сідорова

07856У Новій Празі Олександрійського району відкрили сучасний дитячий садок у суботу, 1 червня. Облаштували його у тамтешньому навчально-виховному об’єднанні. Привітав дітлахів і громаду з відкриттям нового закладу голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Реконструкція навчально-виховного об’єднання №2 у Новій Празі тривала майже два роки.

Вартість створення дитсадка становила більше 21 мільйона гривень із державного та місцевого бюджету.

Заклад розрахований майже на півсотні місць – дві групи.

– У громаді 356 дітей. Із них дві сотні охоплені дошкільною освітою. Звичайно, існувала черга і була необхідність у додаткових місцях. Із відкриттям цього дитсадка черга нівелювалася, – розповів голова Новопразької громади Богдан Куруп.

У приміщенні реконструювали систему опалення, зовнішні та внутрішні мережі водопостачання та водовідведення, перепланували перший поверх під групи для дітей. У дитсадок закупили нові меблі та обладнання, комп’ютери, кухонне та медичне приладдя.

Поряд з будівлею встановили майданчик та провели благоустрій території.

– Це сучасний, креативний і комфортний заклад. Ми бачимо, що тут облаштовані подвір’я, ігрові майданчики, є сучасна їдальня. До вересня цього року плануємо облаштувати фасад і цей заклад стане одним із найкращих дитячих закладів на Кіровоградщині, які реалізовані за останні чотири роки, – наголосив Сергій Кузьменко.

Садочок знаходиться по вулиці Миру, 101.

 

078570785807859078600786107862

e-max.it: your social media marketing partner