Мерія Кропивницького оплатить пам’ятник АТОвцю, історія якого сколихнула країну

,

07791Міськвиконком Кропивницького планує виділити 11 тисяч 200 гривень матері померлого від онкозахворювання Віталія Драгана – Людмилі Драган. Про це йдеться у проекті рішення виконкому, опублікованому на офіційному сайті міськради, пише CBN.

Віталій Драган народився у 1992 році. Одним із перших у 2014 став на захист країни. Дізнався про важке захворювання, прийшовши з війни на Донбасі. У нього діагностували пухлину лімфатичних вузлів.

Влітку минулого року Україну сколихнув скандал у Національному інституті раку в столиці. Тоді лікарка образила бійця сказавши, що він має право тільки на платне лікування. Хлопцеві не запропонували жодних пільг і зауважили, «що він вбивав братський народ».

Авторку цих слів згодом звільнили. АТОвця рятували в Україні, всім миром збираючи гроші на лікування, а потім відправили за кордон.

У Стамбулі Віталію терміново шукали донора і знайшли, але не встигли. 1 травня 2019 року він пішов з життя. Його поховали 4 травня на Алеї почесних воїнських поховань Рiвнянського кладовища в Кропивницькому.
e-max.it: your social media marketing partner