Будівництво Долинського водопроводу завершать у вересні цього року

,

07565Будівництво Долинського групового водопроводу планують завершити у вересні 2019 року, повідомляють в облдержадміністрації.

Рішення про будівництво місцевого групового водопроводу прийняли два роки тому. Ініціативу громади підтримав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко і дав доручення про організацію будівельних робіт.

Кошти на розробку проектно-кошторисної документації, буріння свердловин та інші роботи виділили з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – понад 11 мільйонів гривень, а також з обласного бюджету – чотири мільйони гривень та з бюджету міста Долинської – більше одного мільйона гривень.

Таким чином, у 2019 році виконали 20% проекту.

15 травня цього року уряд на будівництво водопроводу виділев майже 17 мільйонів гривень із Державного фонду регіонального розвитку. До того ж, цього року майже два мільйони гривень  заклали в обласному бюджеті та понад мільйон гривень запланували виділити з бюджету міста та 100 тисяч гривень – із бюджету села Першотравневе.

За дорученням голови ОДА, його перший заступник Сергій Коваленко провів у Долинській виїзну нараду з питань будівництва групового водопроводу за участі керівництва райдержадміністрації, Долинської міськради, Першотравневої сільської ради, управління капітального будівництва ОДА та підрядників.

На нараді узгодили земельні питання з сільрадою, на території якої ведуться роботи.

Одну з гілок водопроводу спрямують до села для забезпечення водою соціальних об’єктів та жителів.

Об’єкт будуватимуть в обхід археологічної спадщини.

Фінансування будівництва здійснюватиметься протягом найближчих чотирьох місяців.

За попередніми планами будівельників, у вересні цього року проект завершать. Його загальна вартість – майже 37 мільйонів гривень.

Це дасть змогу жителям Долинської отримати водопостачання і не залежати від тарифної політики КГЗКОРу.
e-max.it: your social media marketing partner