На Кіровоградщині за підтримки НАТО ліквідовуватимуть могильник радіоактивних відходів

, КП

07707У рамках Трастового фонду НАТО стартував новий проект з ліквідації могильника радіоактивних відходів у Цибулевому Знам’янського району, повідомляють у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Як зазначає голова Держагенства Віталій Петрук, підтримка цього проекту такими країнами-донорам як Федеративна Республіка Німеччина і Норвегія, дозволила продовжити успішну співпрацю з ліквідації могильників, що утворилися внаслідок виконання військових програм колишнього СРСР, і реабілітації території сховищ.

– Я радий, що ми дійшли до фінального етапу відбору підрядника – підписання контракту, але водночас це лише початок великої та важливої роботи. І я не маю сумнівів, що вона буде мати успіх! – акцентував генеральний менеджер Агенції НАТО з підтримки та постачання Петер Домер.

Обрання підрядника відбувалося у рамках міжнародного конкурсу, у якому перемогла компанія «НТ-ІНЖИНІРИНГ».

Результатом реалізації проекту стане реабілітація території, на якій зараз зберігаються радіоактивні відходи, а також усунення загрози їх незаконного розповсюдження за межі об’єкта і зменшення негативного впливу відходів на навколишнє середовище і населення регіону.
e-max.it: your social media marketing partner