Кіровоградщина входить у п’ятірку областей, де найвища онкозахворюваність

,

07664Кіровоградська область входить у п‘ятірку областей, де найвищий рівень онкозахворюваності. Про це під час науково-практичної конференції «Актуальні аспекти діагностики та лікування онкологічних захворювань» повідомив директор департаменту охорони здоров‘я облдержадміністрації Олег Рибальченко сьогодні, 16 травня.

Науково-практичну конференцію зібрали у регіональній торгово-промисловій палаті до 70-річчя заснування онкологічної служби Кіровоградської області.

На конференцію з’їхалися спеціалісти з усієї України – лікарі-онкологи, онкохірурги, провідні науковці, керівники закладів охорони здоров’я з інших регіонів, представники Інституту раку. Взяли участь у відкритті заходу очільник області Сергій Кузьменко і народний депутат Костянтин Яриніч.

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олега Рибальченка, в Україні щорічно 160 тисяч людей вперше чують онкодіагноз. Щороку від раку помирають майже 90 тисяч. Фахівці наголошують, технології в діагностиці онкохвороб ідуть вперед, втім успішне лікування часто залежить від своєчасності звернення пацієнта до лікарів.

– Ми розбудували мережу центрів ранньої діагностики на рівні центральних районних лікарень всієї області. Є певні результати, втім вони нас не повністю задовольняють, оскільки цю мережу потрібно розширювати. До того ж, все має починатися не з лікарів, а з думок самого пацієнта, – каже він.

Впродовж останніх п’яти років обласна влада приділяє проблемі онкозахворювань велике увагу.

– Останні два роки працювали над ремонтом, розбудовою і переоснащенням хірургічного відділення онкодиспансеру. Перетворили, осучаснили і модернізували дитячу обласну лікарню. Не зупиняємося на зробленому, є плани, щоб у 2019 році в онкодиспансері ще з’явилося дороговартісне лапароскопічне обладнання, яке дуже необхідне лікарям і пацієнтам, – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

 

07663 07665

e-max.it: your social media marketing partner