Голова ОДА перевірив, як ремонтують дорогу в миколаївському напрямку (ФОТО)

, Олена Сідорова

07636Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко перевірив, як триває капітальний ремонт траси державного значення Н-14 «Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв» сьогодні, 15 травня.

Ремонт миколаївської траси у межах Кіровоградської області розпочався торік. Зараз роботи тривають у межах Компаніївського району.

– У 2018 році ми витратили 216 мільйонів гривень, відремонтували 20 кілометрів дороги. На цей рік уряд запланував 500 мільйонів гривень, за які ми відремонтуємо ще 33 кілометри. Відтак матимемо 53 кілометри нової дороги від Кропивницького до кордону з Миколаївською областю, – розповів начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко.

На усіх етапах ремонтних робіт контролюється якість їх виконання – перевіряють товщину асфальтобетонного покриття та якість використаних матеріалів.

Гарантійний термін на нове покриття – п’ять-десять років.

За словами голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка, уряд має стратегію у найближчі два роки з’єднати якісними автомобільними шляхами всі обласні центри України. Відтак комфортний проїзд мають забезпечити з Кропивницького до Дніпра, Полтави, Києва, Умані та Миколаєва.

– Ми вже завершили роботи в дніпропетровському напрямку – відремонтували 77 кілометрів. Торік запустили роботи від Кропивницького до Миколаєва. Чекаємо початку робіт у напрямку Умані, у цьому місяці вже маємо розпочати. Крім того, маємо фінансування на ремонт п’яти кілометрів у напрямку Полтави. Тому фактично у всіх напрямках від обласного центру у нас будуються дороги, – зазначив очільник області Сергій Кузьменко.

Протяжність траси Н-14 у межах Кіровоградської області становить 128 кілометрів. Крім півсотні кілометрів, на яких зараз проходить ремонт, решта дороги знаходиться в задовільному стані.

Закінчити ремонтні роботи на 33-х кілометрах планують у середині вересня.

 

07632

07633

07634

07637

07635

e-max.it: your social media marketing partner