У Кропивницькому шість осіб потрапили у лікарню через менінгіт

, КП

07465В обласному центрі у шести осіб виявили збудник менінгококової інфекції. Серед них – один хворий, решта – носії інфекції. Усі зараз проходять лікування, повідомляють в обласному лабораторному центрі.

– У зв’язку з реєстрацією менінгококової інфекції в учня спеціалізованої загальноосвітньої школи №14, ми продовжуємо епідеміологічне розслідування, протиепідемічні та профілактичні заходи. Наразі лікарі оглянули 254 контактних дітей і 75 вчителів. За результатами дослідження, виявили збудник, тобто носій інфекції, у п’яти осіб. Це два випадки в школі, решта – з інших середовищ, у тому числі домашнього. Хворий і носії проходять лікування. За результатами спостереження, нових випадків не зареєстровано, – уточнила «КП» заступниця директора обласного лабораторного центру Надія Оперчук.


Водночас вона зауважила, що найкращий спосіб захиститися від бактеріального менінгіту – вакцинація. Однак вона не обов’язкова, а рекомендована.


Нагадаємо, наприкінці квітня першокласник спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 захворів на менінгококову інфекцію. Нині хлопчик у центральній міській лікарні. Школярі вже пройшли обстеження у лікарів, а в закладі провели генеральне прибирання. Через такий випадок керівників усіх закладів освіти зберуть на нараду.

e-max.it: your social media marketing partner