Обласна філармонія запрошує на концерти з нагоди свого ювілею

,

07552Нинішнього травня на глядачів чекає три головні мистецькі події з нагоди 80-літнього ювілею обласної філармонії, повідомив директор закладу Микола Кравченко.

Привітати колектив приїдуть керівники більш як десятка філармоній інших регіонів, а кращі колективи дадуть концерти не тільки на головній сцені Кропивницького, а й в десяти районах області в рамках 22-го фестивалю «Травневі музичні зустрічі».

– Перша головна подія відбудеться 22 травня – це гала-концерт «Віват філармонія!», який ми підготували власними творчими силами, але чимало творів там виконуватиметься вперше. У тому числі і спеціально написаний до ювілею твір «Віват філармонія!» у виконанні нашого камерного оркестру. Вперше відкриватиме концерт і новий джаз-бенд, створений студентами і викладачами Кропивницького музичного коледжу, – анонсує заходи директор філармонії Микола Кравченко і додає, кропивничани чекали на цю подію і заздалегідь розкупили квитки, тож у філармонії вирішили повторити його «на біс» ще 30 травня.

Керівник закладу додає, заплановані ще два концерти, які вразять глядачів.

– 24 травня відбудеться концерт всесвітньо відомої оперної співачки Ольги Чубарєвої з програмою «Леді опера», а 28-го виступить народна артистка України, лауреат Шевченківської премії Лідія Забіляста. Глядачів дивуватимуть італійською музикою й українськими піснями, – уточнює Микола Кравченко.

У рамках фестивалю також виступатимуть артисти і музичні колективи Криворізького музичного коледжу, Полтавської, Черкаської, Запорізької, Вінницької філармоній.

текст: Любов Попович

фото: архів «КП»
e-max.it: your social media marketing partner