«Сила життя. Спорт»: У Кропивницькому провели змагання серед бійців (ФОТО)

, Олена Сідорова

07514У Кропивницькому провели обласні змагання серед ветеранів та учасників АТО «Сила життя. Спорт» сьогодні, 7 травня. Влаштували їх другий рік поспіль на території обласного госпіталю. Таким чином бійці демонструють силу свого духу, а небайдужі, які теж долучаються до змагань, – висловлюють свою підтримку.

Учасникам підготували шість спортивних локацій – дартс, шашки, фрісбі, хокей на столі, збивання кеглів і баскетбол. Щоб взяти участь, особливої фізичної підготовки не потрібно. Навіть ті, хто брався до гри вперше, швидко освоюються.

Рік тому ініціативу проводити такі змагання висловили волонтери, які займаються психологічною реабілітацією бійців. Психологи зазначають, саме у такому форматі відчувається підтримка, якої бійці потребують постійно.

– «Сила життя. Спорт» – це продовження нашого проекту «Сила життя», в якому ми розповідали про успішну реабілітацію учасників АТО. Такі змагання показують, що життя продовжується, – зазначила координатор Центру психологічної реабілітації обласного госпіталю Анна Колєва.

На стаціонарному лікуванні в обласному госпіталі на сьогодні більше ста учасників АТО.

– Такі зустрічі дуже підіймають бойовий настрій. Дуже приємно, що такі заходи проводяться, – наголосив боєць третього окремого полку спецпризначення Василь Белень.

Крім підтримки спортивних змагань, обласна влада не перший рік працює над покращенням умов служби і лікування військових. Зокрема, на осучаснення обласного госпіталю скерувала більше 25 мільйонів гривень. Оновлюються і казарми військових частин. Кошти виділяють і на медичне оснащення, обстеження, відпочинок та психологічну реабілітацію бійців.

– Влада і держава завжди будуть поруч із нашими захисниками. Чи на державному рівні, чи на обласному. І найбільша підтримка – це коли ти тиснеш руку і кажеш слово «Дякую!», – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

У кожній дисципліні визначили по три переможці. Вони отримали медалі, дипломи і невеликі призи.

 

07512

07513

07516

07515

e-max.it: your social media marketing partner