У Знам’янці встановили телескоп і зоряне небо для малечі (ФОТО)

,

07501Брати-близнюки Олег і Юрій Гребенюки подарували маленьким жителям Знамянки телескоп і зоряне небо, пише «Комора.інфо».

Міні-скульптури встановили у міському парку відпочинку.

– Cпочатку тут була справжня підзорна труба, і минулого літа на повний Місяць ми проводили вечори астрономії під відкритим небом. Зараз холодно і діткам не дуже зручно виходити ввечері на вулицю, тому ми з братом Олегом самі зробили трубу на чотири лінзи і вирішили її поставити у міському парку відпочинку, – розповідає Юрій Гребенюк.

 Поряд із підзорною трубою встановили карту зоряного неба.

– Карту робили ми самі, – додає Юрій Гребенюк, – спочатку бажали замовити її на плівці у Кропивницькому, але нам відмовили, пояснивши, що високої якості плівку таких розмірів зробити не можуть. Ми знайшли вихід – купили в інтернеті карту, що відповідала малюнкам і знакам зодіаку та різним сузір’ям і зробили для неї основу.

Нагадаємо, це вже не перший подарунок місту від братів. Раніше вони подарували містянам унікальну ялинку – зі старих ключів, підшипників і шестерень. Зробили також серце біля будинку культури, лавку примирення, великий фотоапарат, туфельку й карету, дерево, яке символізує єдність України.

 

07503

07502

e-max.it: your social media marketing partner