У Кропивницькому зберуть директорів шкіл через спалах менінгіту

, КП

07465В обласному центрі напередодні вихідних першокласник спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 захворів на менінгококову інфекцію. Нині хлопчик у реанімаційному відділенні центральної міської лікарні. Школярі вже пройшли обстеження у лікарів, а в закладі провели генеральне прибирання. Через такий випадок керівників усіх закладів освіти зберуть на нараду.

– Якщо нам надходить подібна інформація, то ми одразу повідомляємо про це всі заклади освіти для того, щоб вони провели інформаційно-просвітницьку роботу і з батьками, і з вчителями, і з дітьми. 14 травня у нас запланована чергова нарада з керівниками закладів освіти, де за участю управління здоров’я повторно проведемо просвітницьку роботу. До 8 травня усі школи отримають листи про ці збори, – коментує «КП» начальник управління освіти міськради Кропивницького Лариса Костенко і додає, що в управлінні стежать за виконанням приписів лікарів. – Ми контролюємо виконання всіх приписів, які надали фахівці. Зокрема, вже у п’ятницю дітей повели на обстеження до лікарів, на вихідних у закладі провели генеральне прибирання спеціальними засобами. Також провели інформаційну роботу з батьками школярів.


Наразі серед осіб, які контактували з дитиною, ніхто не захворів.


– Ця хвороба дуже небезпечна, бо передається повітряно-крапельним шляхом. Інфекція не дуже контагіозна, тобто при контакті не завжди можна заразитися. Але вражає дітей, імунітет яких ослаблений супутнім захворюванням – кашель, застуда. Обов’язкова госпіталізація навіть при легких формах захворювання. Школярам необхідно пройти обстеження, а в закладі – провітрювання і вологе прибирання, – розповідає «КП» начмед комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» №1 Тетяна Діхтяренко.

 

текст: Любов Попович, Наталка Маринець

e-max.it: your social media marketing partner