АТОвець із Кропивницького, який боровся з раком, пішов із життя

, КП

07457Учаснику АТО з обласного центру, спецпризначенцю Віталію Драгану, якому лікарі діагностували лімфому Ходжкіна – рак лімфовузлів, не вдалося побороти хворобу. Він помер у турецькій клініці вчора, 1 травня. Про це у соцмережі повідомила волонтерка Оксана Червоная.

«Наш Віталій Драган пішов від нас. Після тривалого лікування, після перенесеної трансплантації, після всіх важких випробувань, коли сонце надії вже сяяло і ми будували плани на щасливе життя. Так неймовірно боляче втрачати. Співчуття рідним і побратимам», – пише Оксана Червоная.

Нагадаємо, демобілізований Віталій Драган із 2012 року служив у третьому полку спецпризначення. У 2014-му звільняв Слов’янськ. Ще під час служби відчув, що став сильніше втомлюватися, дуже схуд… згодом лікарі з’ясували причину цих симптомів – лімфома Ходжкіна – рак лімфовузлів, друга стадія. Спочатку Віталія лікували в обласному онкодиспансері. Втім бажаних результатів не було і чоловіка направили в Національний інститут раку. Однак там АТОвцю відмовили у пільговому лікуванні, бо «вбивав братський народ». Після розголосу Інститут раку погодився лікувати Віталія, а лікарку, яка відмовила йому, – звільнили.

АТОвця рятували всім миром збираючи гроші на лікування, а потім відправили на лікування у турецькій клініці.

Під час медичних обстежень виявилося, що хвороба прогресує. Оплату першого курсу лікування взяла на себе клініка. У той час шукали донорів кісткового мозку.
e-max.it: your social media marketing partner