«Цифра» в освіті: кропивницька гімназія демонструє сучасні технології навчання

,

07408В обласному центрі другий рік поспіль гімназія імені Шевченка влаштовує STEM-уроки в рамках освітнього фестивалю «STEM-весна-2019». До участі запросили педагогів з усієї країни. Цьогоріч набратися свіжих знань й обмінятися досвідом зібралися представники десятка міст.

Організатори пояснюють, фестивалем STEM-освіти прагнуть привернути увагу до вивчення природничо-математичних дисциплін і показати, що наука може бути цікавою.

– Щоб працювати з учнями цифрової епохи, учитель теж мусить розвиватися й освоювати сучасні технології, – підкреслює директор гімназії Галина Война і визнає, STEM-практика дійсно для багатьох педагогів складна, бо змушує вчителя виходити з зони комфорту і готувати тему свого предмета разом із іншими супутніми предметами. – Небагато існує охочих отримувати нові навички, але в нашій гімназії такі педагоги є і вони сьогодні готові ділитися досвідом і вчити колег методам STEM-освіти.

– Головним завданням STEM-освіти є створення ситуації успіху для кожної дитини. Важливо навчити її розумінню, що вчитися потрібно не тільки в школі чи виші, а протягом усього життя, адже сьогодні світ настільки динамічний, що важко прогнозувати, які професії будуть потрібними через десятиліття, – додала вчителька англійської мови гімназії Анна Дудіч.

У рамках марафону вчителі гімназії імені Шевченка давали новаторські уроки з фізики й астрономії, природознавства та математики. А ще спільно з учнями організували колегам STEM-челеджі та STEM-екшини з хімічними дослідами, дихальною гімнастикою й орігамі.

фото: CBN
e-max.it: your social media marketing partner